Nabídka sportů

Bulharsko má opravdu pestrou a rozmanitou krajinu, díky které si tady můžete vyzkoušet velké množství nejrůznějších aktivit. Počínaje vodními sporty na písečných plážích v letoviscích na pobřeží Černého moře, mezi něž samozřejmě patří i Zlaté písky, přes turistiku až po zimní sporty, jako třeba lyžování.

bulharsko-more

K těm nejlepším místům pro potápění a poznávání podmořského světa v Bulharsku patří severní pobřeží, kde již země hraničí s Rumunskem. Jsou zde skalnaté útesy a moře je tu průzračné a čisté.

Potápět se dá samozřejmě i ve vyhlášených přímořských letoviscích, kterými je Bulharsko známé, ale kvůli zvířenému písku toho pod vodní hladinou tolik neuvidíte.

Zato je tady možné vyzkoušet celou řadu jiných sportů, které jsou pro Bulharsko a jeho letoviska typické. K těm nejoblíbenějším zcela určitě patří surfování a plachtění, jízda na „banánu“ nebo na vodních lyžích, let na padáku taženém rychlým člunem a půjčit si tu můžete samozřejmě i šlapadla.

Pokud nemáte vodu zrovna v lásce, sportovat můžete v Bulharsku nejen na Zlatých píscích i na souši. Nabízí se tady celá řada pěších turistických výletů do hor a do odlehlých bulharských oblastí. V mnoha městech jsou k dispozici tenisové a squashové kurty, hřiště na fotbal nebo minigolf.

Rychlejší než vlastní nohy je určitě kolo, ale při cyklistice si přírodu v Bulharsku neprohlédnete v takovém klidu a zblízka, jako když se vydáte pěšky. I když je pravda, že při výjezdu do vysokých hor, na které je vnitrozemí Bulharska bohaté, se moc rychle šlapat nedá.

Milovníky koní zase určitě potěší zpráva, že si zde mohou dopřát vyjížďky na koňském hřbetu. Koně se k tomuto účelu dají zapůjčit v jedné ze stájí, jež jsou rozmístěné prakticky po celém Bulharsku.

Nesmíme zapomenout ani na vyznavače lyžování, kteří obvykle jezdí do pohoří Rodopy a Rila se středisky Bansko nebo Pamporovo. Skvělé sněhové podmínky po celou zimu lákají na místní sjezdovky každoročně tisíce lyžařů a snowboardistů.